sâmbătă, 9 octombrie 2021

Plecare Portugalia Erasmus+

E toamna. A inceput anul scolar. Hartii, nebunie, consilii profesorale, sedinte peste sedinte. Parca nu era destul ca in fiecare an, in septembrie, lumea se schimba, mai ales cand esti profesor. Mereu sunt modificari, noutati, modificarea modificarilor. Pe de alta parte, o data cu pandemia, scolile sunt si mai vulnerabile in fata avalansei neincetate de acte modificate, ordine de ministru si reglementari.

O situatie si mai dificila apare cand vine vorba despre deplasarile in cadrul proiectelor Erasmus+. Parca nu era destul ca volumul de munca este imens, pandemia pune piedici mai mereu. 

Vrei sa pleci cu elevii intr-o deplasare, ai nevoie de certificat digital (asta in cazul frumos si util, de altfel, in care s-a vaccinat) si pe care in maximum 2 minute poti sa-l descarci (sa-l ai in telefon, imprimat) de aici (certificate digitale Covid)

Ai niste elevi care cred in profetii, in faptul ca Bill Gates a divortat pentru a venit navala Covid-ul peste el, in faptul ca platformele lui Zuck au legatura cu Covid-ul ? Daca raspunsul este afirmativ, sa stii ca mai ai alte hartii pe cap: teste rapide sau teste PCR. Alti bani, alta distractie. Trebuie sa faci testul in timp util pentru ca expira si cu siguranta, banii pentru deplasare au cu totul alta destinatie decat aceea de a face teste Covid! Vedem cum va fi situatia ! Revin cu noutati ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu